World Distiller of The Year 2015, guldmedaljer och nästan 10 år

MACKMYRA ÄR ”WORLD DISTILLER OF THE YEAR”

WowAward-cover

Mackmyra Svensk Whisky har utsetts till World Distiller of The Year av Wi- zards of Whisky med hela fyra guldmedaljer och utmärkelsen World ́s best single malt för Mackmyra Midnattssol.

Motiveringen löd ”Sverige har förnyat sitt yrkande till titeln som världens ledande, icke traditionella, whiskytillverkande land, med en fantastisk presta- tion från det etablerade destilleriet Mackmyra.”

Plats 1 och World ́s best single malt: Mackmyra Midnattssol
Plats 3: Mackmyra Reserve
Plats 4: Svensk Rök
Plats 7: Moment Vintage

midnattssol mackmreserve svenskrok Mackmvintage

Ett fantastiskt erkännande, säger Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender. – Att bli World Distiller of The Year är en av de absolut mest glädjande ut- märkelserna vi har fått. Jag får gåshud av att vår buteljering Midnattssol även utsetts till världens bästa single malt i jämförelse med de andra myck- et bra whiskysorterna i tävlingen.

Wizards of Whisky har provsmakat 85 olika whiskysorter från den nya värl- dens whisky och juryn består av skribenter och branschfolk med minst 10 års erfarenhet av whisky.

– Jag är mycket glad att Mackmyra har vunnit titeln Wizards of Whisky World Distiller of the Year 2015, men jag är inte förvånad. Vår jury består av medlemmar av min VIP Whisky Club och de har smakat på och uppskattat Mackmyra åratal. Mackmyras fyra bidrag i år var mycket olika varandra, men var av dem stod för en enastående kvalitet. Dessa whiskys är i världs- klass och Mackmyra är en värdig vinnare av World Distiller of The Year, säger Dominice Roskrow, ansvarig för Wizards of Whisky.

– Nu visar vi att vi är det ledande destilleriet inom New World Whisky och det är precis där vi vill vara. Vi har alltid strävat efter att göra vår whisky på vårt eget nytänkande och nyskapande sätt samtidigt med högsta kvalitet. Denna utmärkelse visar att vi tänker helt rätt, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD och grundare. Det är en stor milstolpe som kommer precis rätt i tiden.

Första svenska, nästan tio-åriga whiskyn på Systembolaget 6 februari

Den 6 februari släpps även Moment Vintage, som belönades med guldmedalj i Wizards of whisky, på Systembolaget. Faten i Moment Vintage har lagrats
i Bodås Gruva sedan november 2004 och var vid buteljeringen tio år minus två veckor.

I höstas lanserade vi vår första 10-åring till våra fatkunder som hade förbe- ställt en låda, men denna kunde inte köpas på Systembolaget, säger Angela D’Orazio. Visst är det kul med den första nästan tio åriga whiskyn, även om vi alltid lagrat en stor del på mindre fat som ger mer smak och snabbare lagring.

Vi är så glada över detta. Vi har alltid strävat efter att göra vår whisky på vårt eget nytänkande och nyskapande sätt med en hög kvalitet och denna utmärkelse visar att vi har tänkt helt rätt.

Stort tack till alla er, våra ambassadörer och följare, detta är en milstolpe vi har uppnått tillsammans och vi hoppas att du tillsammans med oss höjer ditt glas och skålar i svensk whisky.

Hälsningar
Magnus Dandanell med kollegor

PS.
Midnattssol, som utsetts till Worlds best single malt, lanserades som en begränsad utgåva i maj 2014. Fortfarande finns ett litet antal flaskor kvar på Systebolaget och i beställningssortimentet. Passa på att beställa din flaska här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>